Bescherm je levensstandaard

Heeft u er een idee van hoeveel je maandelijkse levensstandaard bedraagt? Welke inkomsten en uitgaven heeft u en hoe zullen deze normaliter evolueren?

Het is een bijzonder nuttige oefening om na te gaan hoeveel je gezin maandelijks nodig heeft om rond te komen zowel voor nu als de eerst komende tien jaar. Strategica maakt voor haar klanten een persoonlijke cashflowanalyse en biedt op een eenvoudige manier inzicht in je financiën. Afhankelijk van de fase in je leven zullen er bepaalde parameters meer doorwegen zoals je kinderen die starten met hogere studies, of binnenkort zullen huwen, de aankoop van een nieuwe wagen of woning, je gezondheid,… De overheid heeft een handige website gelanceerd www.budgetplanner.be die je helpt een zicht te krijgen op je inkomsten en uitgaven.

Maar wat als uw inkomen morgen zou wegvallen? De vaste kosten en gezinsuitgaven lopen door en uw financieel plaatje wordt door elkaar geschud. Het is geen overbodige luxe om je inkomen maximaal te beschermen. Één persoon op tien heeft tijdens zijn carrière te maken met een langdurige arbeidsongeschiktheid. Des te belangrijk om bij ziekte of ongeval zekerheid te hebben van je inkomen.

Indien u zelfstandige, bedrijfsleider of vrije beroeper bent dan moet u zelf dit inkomen beschermen. Een verzekering gewaarborgd inkomen beschermt u tegen inkomensverlies. In geval van arbeidsongeschiktheid krijgt u naast een (beperkte) wettelijke tussenkomst, een extra uitkering ten belope van maximaal 80% van je beroepsinkomen. Op deze manier is je gezinsinkomen beschermd!

Lees hier meer over de sociale bescherming van de zelfstandige.

Strategica - Bescherm je levensstandaard
Strategica - Familiaal inkomen icoon

Het eerste onderdeel van financiële planning omvat de analyse en optimalisatie van uw gehele gezinsinkomen.

"Dankzij Strategica staat onze financiële huishouding op punt!"
Pieters – Kallo

Schrijf u snel in voor onze nieuwsbrief


 

Hiermee aanvaard ik de Privacyverklaring van Strategica NV
Uw e-mailadres wordt uitsluitend gebruikt voor het versturen van de nieuwsbrief.