Langetermijnsparen in 2020

Naast het pensioensparen kan u een mooie belastingvermindering genieten via het langetermijnsparen. U kan tot 717 euro minder belastingen betalen en tegelijk een spaarpotje aanleggen voor uw pensioen.

Wat is langetermijnsparen?

Langetermijnsparen is een vorm van sparen via een levensverzekering. Het is een heel flexibele vorm van pensioenopbouw waarbij verschillende formules mogelijk zijn:

  • Tak 21 met een vast basisrendement.
  • Tak 21 met kapitaalgarantie: uw rendement bestaat uit een jaarlijkse bonus toegekend door de verzekeraar.
  • Tak 23: Uw premies worden belegd in beleggingsfondsen, beheerd door internationale vermogensbeheerders.

Afhankelijk van de conjunctuur, uw beleggingsprofiel en uw wensen, wordt de ideale formule, of een combinatie ervan, voor u gekozen. De overheid moedigt langetermjinsparen aan door het geven van een fiscaal voordeel van 30% op je stortingen van het jaar.

2020

In 2020 bedraagt het maximum bedrag voor het langetermijnsparen €2.390 euro. Dit bedrag is afhankelijk van uw beroepsinkomen. Uw maximaal fiscaal voordeel is tevens afhankelijk van andere fiscale voordelen die u mogelijks geniet voor uw woonkrediet. De adviseurs van Strategica berekenen voor u de fiscale ruimte die u kan benutten voor het langetermijnsparen.

Tijdens uw pensioen

Zelfs tijdens uw pensioen kan u genieten van de fiscale belastingvermindering via het langetermijnsparen. Voorwaarde is dat u het contract opstart voor uw 65ste verjaardag. De looptijd van het contract bepaalt u zelf, maar bedraagt minimum 10 jaar. Zo blijft u van dit fiscaal voordeel genieten, ook al bent u reeds gepensioneerd.

Bereken uw fiscaal voordeel

Aan de hand van uw netto belastbaar beroepsinkomen of belastingaangifte berekenen wij uw fiscale ruimte voor langetermijnsparen. Geniet ook mee van een jarenlange belastingvermindering! Wenst u meer advies over de fiscale optimalisatiemogelijkheden van uw personenbelasting? De adviseurs van Strategica staan voor u klaar.

 

 

Strategica - Pensioenplanning icoon

Iedereen moet langer aan het werk voor een kleiner pensioen. Het is de realiteit waar we allen mee geconfronteerd worden. Wat zal de impact zijn op uw pensioen?

"Als ondernemers hebben we niet veel tijd voor onze privézaken. Strategica bewaart voor ons het overzicht en stelt doelgerichte oplossingen voor."
Verschelden - Ieper

Schrijf u snel in voor onze nieuwsbrief


 

Hiermee aanvaard ik de Privacyverklaring van Strategica NV
Uw e-mailadres wordt uitsluitend gebruikt voor het versturen van de nieuwsbrief.