Stel de bescherming van uw gezin niet uit tot het te laat is

In coronatijden staan we misschien wat vaker stil bij de vraag hoe we elkaar het best kunnen beschermen. Deze vraag is niet alleen relevant op vlak van gezondheid, maar ook op financieel vlak. Zelfs zonder deze pandemie zou u zich volgende vragen moeten stellen: Wat als ik er niet meer ben? Laat ik mijn gezin of partner achter met een financiële kater? Hoe bied ik hen de beste bescherming?

We verduidelijken dit hieronder met een voorbeeld. In dit voorbeeld is de vader zelfstandig, maar de oplossing is ook van toepassing voor loontrekkenden.

Stefaan heeft een goed draaiende traiteurszaak, zijn vrouw Anne werkt halftijds mee in de zaak en neemt de grootste zorg voor de kinderen voor haar rekening. De wens van Stefaan is dat zijn gezin hun levensstandaard kan behouden indien hij vroegtijdig zou overlijden. En dit tot wanneer Jack, zijn jongste zoon, 25 jaar geworden is.

Strategica  biedt hiervoor de oplossing aan door middel van een overlijdensverzekering:

We gaan een kapitaal verzekeren van € 540.000 (netto maandbedrag  x 12 maanden x 15 jaar). Elke maand voorzien we dat het verzekerd kapitaal met € 3.000 afneemt. We doen dit omdat het door Anne benodigde kapitaal vermindert in de tijd.

Om dit kapitaal te verzekeren voor een periode van 15 jaar (Jack is dan 25 jaar), betaalt Stefaan een constante jaarpremie lager dan 500 euro (Exact bedrag hangt af van medische toestand van de verzekeringsnemer). Indien Stefaan werkt via een vennootschap, kan hij de premie ook laten betalen door de vennootschap.

Het kan eveneens interessant zijn om een overlijdensverzekering af te sluiten:

  • als schuldsaldoverzekering
  • ter bescherming van uw vennootschap
  • tussen vennoten
  • ter indekking van de te betalen erfbelasting bij overlijden (ook bij een niet-geregistreerde schenking bij een overlijden binnen de 3 jaar).

Hoe vroeger u start, hoe goedkoper de premie.

Wacht dus niet langer met het beschermen van uw gezin of partner en neem vrijblijvend contact op met ons.

We zijn steeds bereid om te luisteren naar uw vragen en bezorgdheden.

contacteer ons

"Dankzij Strategica staat onze financiële huishouding op punt!"
Pieters – Kallo

Schrijf u snel in voor onze nieuwsbrief


 

Hiermee aanvaard ik de Privacyverklaring van Strategica NV
Uw e-mailadres wordt uitsluitend gebruikt voor het versturen van de nieuwsbrief.