Beleggen

Beleggingsstrategie voor een zorgeloze toekomst

Strategica - Beleggingsstrategie

Wat brengt de lente? De toekomst voorspellen zal evenwel niet lukken, maar we kunnen wel terugblikken naar het eerste kwartaal van dit jaar. Er zijn tal van onzekere factoren die positieve cijfers in de kiem smoren. We denken maar aan het handelsconflict tussen de VS en China, Trump vs. Rusland, het dataschandaal van Facebook, stijgende rente, … Moeten we schrik hebben voor een handelsoorlog en welke impact zal dit hebben op mijn beleggingsportefeuille? Een ‘tweet’ van Trump kan volstaan om de beursdag in het rood af te sluiten.

Waarom is gespreid beleggen interessant?

Strategica - Waarom is gespreid beleggen interessant?

Loont het om op regelmatige basis een (klein) bedrag te sparen? Ons inziens wel. Indien u dit doordacht aanpakt, worden vele kleintjes, één groot. We sommen hieronder enkele voordelen en aandachtspunten van gespreid beleggen op:

Heeft u reeds een LEI code?

Strategica - Heeft u reeds een LEI code?

LEI betekent “Legal Entity Identifier”. Dit is een unieke alfanumerieke code bestaande uit 20 tekens. De code is een identificatie instrument voor vennootschappen die beleggen op financiële markten. Deze code dient om de transacties tussen de verschillende financiële partijen te traceren en de veiligheid te garanderen. Privé personen en vennootschappen zonder rechtspersoonlijkheid vallen niet onder deze regelgeving.

Beleggingsverzekeringen en successieplanning

Beleggingsverzekeringen en successieplanning

Doorheen de jaren is het landschap van verzekeringsproducten en juridische constructies sterk gewijzigd. Wanneer het enigszins mogelijk is, wensen velen daarbij ook een successieregeling te treffen.

"We hebben Strategica gevonden. Zij hebben ons glashelder de do's en dont's uitgelegd."
De Paepe – Landegem

Schrijf u snel in voor onze nieuwsbrief


 

Hiermee aanvaard ik de Privacyverklaring van Strategica NV
Uw e-mailadres wordt uitsluitend gebruikt voor het versturen van de nieuwsbrief. 

Subscribe to RSS - Beleggen