Strategisch advies

Fiscaalvriendelijk geld uit uw vennootschap halen via een liquidatiereserve

Er bestaan verschillende mogelijkheden om geld uit de vennootschap te halen. De meest gekende, is waarschijnlijk via een dividenduitkering. Dividenden zijn in principe belastbaar in de vennootschap en privé onderhevig aan 30% roerende voorheffing. Er werden echter enkele fiscaal gunstige stelsels in het leven geroepen om op een meer voordelige manier geld uit de vennootschap te halen, zoals de aanleg van een liquidatiereserve.

Wat is een liquidatiereserve?

 

Financiële vrijheid is ook voor u binnen handbereik

Strategica - financiële vrijheid

Wie morgen de jackpot van Euromillions wint, heeft wellicht geen geldzorgen meer. Toch hoeft u geen miljonair te zijn om financieel vrij te kunnen zijn. Met de juiste strategie komt u al een eind weg. En gelukkig is er Strategica om u te helpen. 

Strategica past haar privacybeleid aan

Strategica - Aangepast privacybeleid

Vanaf vandaag, 25 mei 2018 treden de nieuwe Europese privacyyregels in werking, de zogenaamde "General Data Protection Regulation" (hierna GDPR). Deze wetgeving vervangt de huidige nationale privacywetgeving.

Dynamisch sparen, een interessant alternatief voor het spaarboekje

Strategica - Dynamisch sparen

Waar moet u met uw spaarcenten heen nu het spaarboekje amper nog geld opbrengt? De financieel adviseurs van Strategica laten u kennis maken met de voordelen van dynamisch sparen.

Beleggingsstrategie voor een zorgeloze toekomst

Strategica - Beleggingsstrategie

Wat brengt de lente? De toekomst voorspellen zal evenwel niet lukken, maar we kunnen wel terugblikken naar het eerste kwartaal van dit jaar. Er zijn tal van onzekere factoren die positieve cijfers in de kiem smoren. We denken maar aan het handelsconflict tussen de VS en China, Trump vs. Rusland, het dataschandaal van Facebook, stijgende rente, … Moeten we schrik hebben voor een handelsoorlog en welke impact zal dit hebben op mijn beleggingsportefeuille? Een ‘tweet’ van Trump kan volstaan om de beursdag in het rood af te sluiten.

De Wondernemers van Strategica: “Financieel advies voor elk moment in je leven”

Stratetegica - Financieel advies voor elk moment in je leven

Voor onze leningen en andere financiële transacties gaan we amper nog in het bankkantoor binnen. “Merkwaardig”, vindt financieel expert Tibald Rasschaert, “zeker nu geldkwesties hoe langer hoe ingewikkelder worden.” Bij Strategica pakken hij en zijn collega’s het dan ook radicaal anders aan. “Wij gaan bewust weer met onze klanten rond de keukentafel zitten. Je hebt die vertrouwensrelatie nodig om de juiste adviezen te kunnen geven.”

Strategica staat vermeld in Voka Magazine Oost-Vlaanderen

Strategica

'Begin 2018 is Strategica verschenen in het Magazine Ondernemers van VOKA Oost-Vlaanderen. Al van bij de start werd Strategica lid van VOKA. De adviseurs en medewerkers van Strategica hechten veel waarde aan dit professionele netwerk van ondernemers en maken er zelf ook deel van uit.’

Strategica sluit structureel partnership met Made In Oost- én West-Vlaanderen

Strategica sluit structureel partnership met Made In Oost- én West-Vlaanderen

Made In is hét business-to-business ondernemersplatform voor bedrijven en managers in Vlaanderen. Made In biedt via een digitaal platform gerichte bedrijfsinformatie over en voor de verschillende economische regio’s in Vlaanderen. De redactie van Made In focust zich voornamelijk op de KMO-wereld. De link naar Strategica is dan ook niet ver te zoeken. Zestig procent van het cliënteel van Strategica bestaat uit ondernemers en bedrijfsleiders van KMO’s. “Financial experts at your service” luidt de slagzin van Strategica.

New year, new rules

Strategica - New year, new rules

Hervorming vennootschapsbelasting

Eindelijk is het zo ver! Vrijdag 22 december 2017 werd de hervorming van de vennootschapsbelasting door het Parlement goedgekeurd. De nieuwe wetgeving biedt zowel stimuli om het klimaat voor investeringen te verbeteren, alsook maatregelen om de vennootschapsbelasting te vereenvoudigen. De tariefdaling is ongetwijfeld het pronkstuk van de regering, al wordt deze toch vergezeld door enkele correcties.

Strategica, een hecht team van specialisten

Strategica - Een hecht team van adviseurs

De rol van uw strategisch adviseur

Bij Strategica wordt u omringd door een groep van specialisten die kunnen beroepen op jarenlange ervaring. Advies op maat, afgestemd op uw doelstellingen, daar kan u als klant op rekenen. Uw strategisch adviseur zal u als een uniek contactpersoon door het volledige traject begeleiden.

Pagina's

"Wij zijn op een professionele en discrete manier geholpen. Financieel advies aan de keukentafel is atyptisch geworden."
Heirman – Pepingen

Schrijf u snel in voor onze nieuwsbrief


 

Hiermee aanvaard ik de Privacyverklaring van Strategica NV
Uw e-mailadres wordt uitsluitend gebruikt voor het versturen van de nieuwsbrief. 

Subscribe to RSS - Strategisch advies