Q&A

Hieronder vindt u een overzicht van vaak gestelde vragen en de antwoorden op die vragen. Aarzel niet om contact met ons op te nemen als u een deskundig antwoord zoekt op andere vragen.

Over Strategica - Q&A
Over Strategica
Werkwijze - Q&A
Werkwijze
Mijn vermogen - Q&A
Mijn vermogen
Diensten - Q&A
Diensten

Over Strategica

Wie is Strategica?

Strategica werd opgericht op 23 juni 2016 en mag van rechtswege als gereglementeerde onderneming raad over financiële planning verschaffen.

Strategica is een groepering van 35 financiële experten die gemiddeld 16 jaar ervaring hebben  opgedaan bij diverse dienstverleners.

Binnen Strategica hebben we onze expertise uitgebouwd omtrent de 4 basispijlers van financial planning, namelijk inkomen, pensioen, vermogen en nalatenschap.

Waarin is Strategica anders dan mijn (‘private’) bank?

Strategica biedt een bredere dienstverlening, heeft geen eigen financiële producten en er is continuïteit van de medewerkers door een partnerstructuur. Daarnaast bieden wij maatwerkoplossingen in functie van de doelstellingen en verwachtingen van onze klanten.

 

Waarom zou ik Strategica inschakelen?

Een vermogen roept vele vragen op. Hoe groot of complex een vermogen ook is. Wij bieden een integrale oplossing en ontzorgen u. Met een hecht team dat al jaren samenwerkt, krijgt u voortdurende aandacht. Wij bieden een onafhankelijke en persoonlijke aanpak.

Een familiaal vermogen roept vele vragen op. Strategica haar onderscheidende kracht bestaat er uit dat we vertrekken met een neutraal en luisterend oor vanuit uw doelstellingen. We werken met een globaal overzicht waarbij alle facetten van fiscaliteit tot successie worden behandeld. We bieden de klanten steeds een duidelijke rapportering die u ontzorgt.

Waarin is Strategica onderscheidend/uniek?

Strategica is en heeft geen banden met financiële instellingen. Wij bieden een totaaloplossing met persoonlijke aandacht waardoor u ontzorgd wordt. Daarnaast heeft Strategica een hecht team dat al jaren samenwerkt.

Ook inzake de aandeelhouderstructuur is alle onafhankelijkheid gewaarborgd, immers alle aandelen zijn in handen van de drie bestuurders.

Werkwijze

Hoe kunnen jullie met jullie team de hele wereld overzien op beleggingsgebied?

Naast onze eigen kennis hebben wij, in tegenstelling tot grootbanken, toegang tot informatie van veel verschillende partijen in de markt. Dat geeft ons een completer beeld. Voor de selectie van nieuwe beleggingsfondsen maken wij gebruik van onder andere een bekend extern searchkantoor.

Met wie heb ik contact als ik cliënt word bij Strategica?

Bij Strategica wordt u omringd door een groep van specialisten die kunnen beroepen op jarenlange ervaring. Advies op maat, afgestemd op uw doelstellingen, daar kan u op rekenen. Uw strategisch adviseur zal u als een uniek contactpersoon door het volledige traject begeleiden.

Hoe kom ik in contact met Strategica?

U kunt contact met ons opnemen voor een vrijblijvend persoonlijk kennismakingsgesprek via e-mail: info@strategica.be of bel ons op: 09/277 03 11.

Wat is de achtergrond van onze mensen?

De medewerkers van Strategica hebben veel ervaring opgedaan bij verschillende diverse financiële en fiscale dienstverleners. De achtergrond van de individuele personen vindt u op de pagina 'over ons'.

Wat is de eigendomsstructuur van Strategica?

De aandelen van Strategica NV zijn volledig in handen van de drie bestuurders. 

Welke vergunningen heeft Strategica?

Strategica is als verzekeringsmakelaar ingeschreven in het register van de Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten - FSMA (1000 Brussel, Congresstraat 12-14) onder nummer FSMA 115538 A.

Strategica mag als gereglementeerde onderneming van rechtswege raad over financiële planning, zoals bepaald in de Wet van 25 april 2015 inzake het statuut en het toezicht op de onafhankelijk financieel planners en inzake het verstrekken van raad over financiële planning door gereglementeerde ondernemingen en tot wijziging van het Wetboek van vennootschappen en van de wet van 2 augustus 2002 betreffende het toezicht op de financiële sector en de financiële diensten (BS 27 mei 2014 - in werking 1 november 2014), verstrekken.

Mijn vermogen

Hoeveel vermogen moet ik hebben om cliënt te worden bij Strategica?

In tegenstelling tot vele vermogensbeheerders en private bankers hanteert Strategica niet echt een minimale instapdrempel. De enige voorwaarde die wij als bedrijf stellen is dat we voor onze klanten een duidelijke toegevoegde waarde kunnen betekenen. Dit wordt al snel duidelijk tijdens een eerste verkennend gesprek.

Hoe betrekken jullie mijn kinderen bij het vermogen?

We staan uitgebreid stil bij de volgende generatie(s) van onze cliënten. Iedere familie is anders en waardeert zijn privacy, daarom begeleiden we de kinderen van iedere familie apart. Dit kan bijvoorbeeld door ze te betrekken bij een jaarlijkse familievergadering of door ze individueel te benaderen.

Staat mijn geld veilig bij Strategica?

Onze cliënten houden geen activa bij ons aan. Alle effecten en liquiditeiten worden aangehouden op bankrekeningen ten name van de cliënten bij de banken of verzekeringsmaatschappijen van hun keuze. Strategica heeft GEEN volmacht om binnen de betreffende bankrekeningen aan- en verkooptransacties uit te voeren.

Moet ik van bank veranderen als ik cliënt wordt bij Strategica?

U kunt absoluut uw bestaande bankrelatie behouden. Echter, op basis van bepaalde van onze adviezen kan het zijn dat blijkt dat veranderingen in uw vermogenssituatie wenselijk zijn. Wij zullen u dan ook met behulp van een uitgebreide rapportering/analyse alle mogelijkheden toelichten.

Hoe beschermen jullie mijn persoonlijke gegevens?

Binnen onze organisatie wordt de toevertrouwde informatie van cliënten met de uiterste discretie omgegaan. Daarvoor hebben wij een strikte scheiding ingericht tussen de verschillende types dienstverlening in onze systemen en de fysieke opslag van data. Wij besteden voortdurend aandacht aan de beveiliging van onze IT-omgeving en dus de beveiliging van uw gegevens.

Diensten

Welke kosten betaal ik aan Strategica voor jullie dienstverlening?

De kosten hangen af van de dienstverlening die u bij ons afneemt. Voor het strategisch advies rekenen wij tegen een vooraf vastgesteld tarief. Voor de verdere opvolging van deze adviezen werken wij op basis van een jaarlijkse forfait. Na een eerste verkennend gesprek kunnen we op basis van uw statuut en verwachtingen een nauwkeurige inschatting maken van dit forfait.

Is strategisch advies eenmalig of is het een continu proces?

Een goed strategisch advies is geen vaststaand onwrikbaar gegeven, maar een dynamische route die rekening houdt met uw persoonlijke dromen en wensen. Cliënten die wij strategisch adviseren hebben daarom in de meeste gevallen een langdurige relatie met ons. Zowel uw vermogen, uw familiale situatie als het wetgevend kader is continu in beweging.

Hebben jullie ook fiscale kennis in huis?

Strategica heeft haar eigen team van huisfiscalisten met elk hun specialisatie in diverse deelgebieden. Daarnaast werken we nauw samen met de eigen fiscalist, accountant of boekhouder van onze cliënten en hebben we een breed netwerk van externe fiscalisten en preferentiële partners tot onze beschikking.

Wat is een Strategisch advies?

Strategisch advies is een integraal advies dat betrekking heeft op belangrijke mijlpalen binnen uw financiële en familiale huishouding. Dit advies leidt tot lange termijn oplossingen die uw doelen helpen te realiseren. Een goed strategisch advies is geen vaststaand onwrikbaar gegeven maar een dynamische route die rekening houdt met uw persoonlijke dromen.

Om dit voor U waar te maken vertrekken we vanuit een grondige analyse van de vier basispijlers van uw financiële huishouding; inkomen, pensioen, vermogen en nalatenschap.

Schrijf u snel in voor onze nieuwsbrief


 

Hiermee aanvaard ik de Privacyverklaring van Strategica NV
Uw e-mailadres wordt uitsluitend gebruikt voor het versturen van de nieuwsbrief. 

Het antwoord niet gevonden?
Neem dan contact met ons op. 

contacteer ons