Cookieverklaring

Laatst bijgewerkt op 11/02/2021.

Cookievoorkeuren bijwerken

1. Wie zijn we?

Deze Website is eigendom van Strategica met BTW nummer BE 0656.944.871 waarvan de maatschappelijke zetel gelegen is in Groendreef 37 bus 1A 9880 Aalter. Wanneer in dit beleid vermeldingen zijn van “Wij”, “We”, “Ons”, “Onze, bedoelt dit duidelijk Strategica.

U kunt ons bereiken op het bovenstaande adres of per e-mail op dpo@strategica.be.

We hebben een Data Protection Officer aangesteld die u op de bovenstaande coördinaten bereikt.

2. Introductie

Strategica (https://www.strategica.be) maakt gebruik van eigen cookies (de zogenaamde eerste partij cookies) en cookies van derde partijen van wie de diensten op de Website (kunnen) gebruikt worden (de derde partij cookies). In artikel 5 vindt u een overzicht van alle cookies met hun respectieve doelstelling, bewaartermijn, wie ze plaatst en ontvangt.

Mocht u beslissen om bijvoorbeeld de sociale media cookies niet te aanvaarden dan bestaat de kans dat bepaalde delen van onze Website moeilijk of niet zullen werken (bijvoorbeeld video).

Als u ons de toestemming heeft gegeven voor het plaatsen van de niet-functionele cookies dan kunt u uw akkoord op elk moment wijzigen of intrekken (via 'Cookievoorkeuren bijwerken' hierboven en in artikel 6).

3. Wat zijn cookies?

Dit zijn kleine informatiebestanden die bij een bezoek aan de Website worden opgeslagen op het apparaat waarmee u onze Website bezoekt, zoals een computer, tablet of smartphone. Waar we het hierna hebben over “cookies” bedoelen we daarmee ook andere vergelijkbare technieken zoals pixels, plug-ins, trackers, … . Cookies maken het mogelijk om uw webbrowser te herkennen. Handig, want dan hoeft u bijvoorbeeld niet steeds opnieuw uw gegevens in te voeren, voorkeuren aan te geven of uw instellingen aan te passen. Op die manier laten we ook onze Website beter werken, begrijpen we het bezoekersgedrag op de Website. Andere partijen krijgen inzicht in uw surfgedrag zodat zij gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen over meerdere Websites en niet-revelante advertenties weg kunnen laten.

We geven ook graag een woordje uitleg bij de sociale media cookies die gebruikt worden voor de integratie van diverse sociaal netwerksites op onze Website. Ingebedde elementen van derden of met andere woorden inhoud bij een derde partij opgeslagen, kunnen namelijk ook op onze Website worden getoond. Daarnaast kan de inhoud van sociaalnetwerksites worden gedeeld door middel van de aanwezige buttons op de diverse pagina’s. Voorbeelden van dergelijke sociaalnetwerksites zijn Facebook, Instagram, YouTube, LinkedIn, Twitter, … .

We gebruiken functionele cookies (= noodzakelijke cookies), statistische cookies, marketing en sociale media cookies. Met uitzondering van de functionele cookies vragen we uw toestemming voordat we deze kleine informatiebestanden plaatsen. De verwerking van functionele cookies, noodzakelijk voor het goed functioneren van onze Website, is gebaseerd op onze contractuele verplichting om u een goed werkende Website aan te bieden.

De cookies zijn persoonsgegevens. Over de verwerking van uw persoonsgegevens vindt u meer informatie in onze privacyverklaring.

De cookies brengen de veiligheid van uw computer niet in gevaar.

4. Soorten cookies

4.1. Herkomst

Eerste partij cookies zijn cookies die Strategica op de Website plaatst.
Derde partij cookies zijn cookies die derde partijen op de Website plaatsen doordat Strategica elementen van andere websites invoegt.

4.2. Levensduur

Permanente cookies blijven op uw toestel (desktop, laptop, smartphone, …) aanwezig voor de levensduur van de cookie. Telkens u onze Website bezoekt worden ze geactiveerd. Sessie cookies gelden enkel voor de lopende sessie en worden verwijderd wanneer u de browser afsluit.

4.3. Wat is het doel van deze cookies?

Functionele of noodzakelijke cookies zorgen ervoor dat alle onderdelen van de Website optimaal functioneren. Dit zijn dus cookies die nodig zijn voor de goede werking en de beveiliging van de Website.

Niet-functionele cookies hebben statistische, sociale en commerciële doeleinden.

Statistische cookies geven ons het inzicht hoe de bezoeker van onze Website navigeert tussen de verschillende pagina’s, vanuit welke regio hij/zij ons bezoekt. Op basis van deze verzamelde informatie wordt een statistische analyse gemaakt om zo de structuur, navigatie en inhoud van onze Website aangenamer te maken én te verbeteren.

Via de marketing cookies krijgt u een gepersonaliseerd online advertentieaanbod. Door uw surfgedrag krijgen wij en de derde partijen een zicht hoe onze campagnes hebben gepresteerd.
De sociale media cookies worden geplaatst via buttons van de sociale mediasites (zoals Facebook, LinkedIn, YouTube, …) die op onze Website worden geplaatst en doorgegeven aan deze sociale media. Strategica heeft geen invloed op het gebruik van en de manier waarop zij met deze gegevens omspringen. Meer informatie staat in de privacyverklaringen van deze derde partijen waarvan u hieronder de links vindt.

5. Cookies die wij gebruiken

Strategica is verantwoordelijk voor de verwerking van uw persoonsgegevens. In onze privacyverklaring vindt u meer informatie over wie we zijn, hoe u contact met ons kunt opnemen en hoe we persoonlijke gegevens verwerken.

Volgens de wet mogen we cookies op uw apparaat opslaan als ze strikt noodzakelijk zijn voor het gebruik van onze Website. Voor alle andere soorten cookies hebben we uw toestemming nodig. Sommige cookies worden geplaatst door diensten van derden die op onze pagina's worden weergegeven. Deze Website maakt gebruik van verschillende soorten cookies.

We gebruiken cookies om uw bezoek op onze Website aangenaam te maken én te verbeteren. We hebben graag dat onze Website correct werkt en hiervoor plaatsen we automatisch de noodzakelijke cookies. De statistische cookies, die we enkel met uw toestemming plaatsen, helpen ons te begrijpen hoe u onze Website gebruikt. Google Analytics helpt ons hierbij. De marketing en sociale media cookies worden gebruikt om aan u passende en relevante informatie en advertenties te bezorgen. Hiervoor dient u ook uw toestemming te verlenen.

Noodzakelijke cookies

Noodzakelijke cookies helpen een Website bruikbaarder te maken, door basisfuncties als paginanavigatie en toegang tot beveiligde gedeelten van de Website mogelijk te maken. Zonder deze cookies kan de Website niet naar behoren werken.

Cookie Aanbieder Doel Vervaltermijn Bron
cookie-agreed Strategica Deze cookie wordt ingesteld wanneer een bezoeker akkoord gaat met de cookie-voorwaarden. Dit wordt gebruikt om de banner niet meer te tonen nadat de bezoeker heeft ingestemd. 3 maanden Source code
cookie-agreed-categories Strategica Deze cookie wordt gebruikt om bij te houden welke cookie-categorieën door de gebruiker zijn toegestaan of geweigerd. 3 maanden Source code
cookie-agreed-version Strategica Deze cookie wordt gebruikt om bij te houden welke cookie-categorieën door de gebruiker zijn toegestaan of geweigerd. 3 maanden Source code
cookie_consent Strategica Deze cookie wordt ingesteld wanneer een bezoeker akkoord gaat met de cookie-voorwaarden. Dit wordt gebruikt om de banner niet meer te tonen nadat de bezoeker heeft ingestemd. 3 maanden Source code
mautic_device_id Mautic Deze cookie laat toe om Mautic op onze website in te zetten, o.a. voor het plaatsen van formulieren. Einde van de sessie Source code
has_js Strategica Deze cookie wordt gebruikt om aan te geven of de browser van de gebruiker JavaScript heeft ingeschakeld. Einde van de sessie Source code
lang Linkedin Deze cookie wordt door LinkedIn ingesteld en gebruikt voor het bijhouden van de taal. 1 jaar Google Tag Manager

 

Statistische cookies

Statistische cookies helpen ons te begrijpen hoe bezoekers onze Website gebruiken, door anoniem gegevens te verzamelen en te rapporteren. 

Cookie Aanbieder Doel Vervaltermijn Bron
mautic_referer_id Mautic Deze cookie laat toe om Mautic te gebruiken op onze website. Strategica gebruikt Mautic als Marketing Automation oplossing. Einde van de sessie Source code
mtc_id Mautic Deze cookie laat toe om Mautic te gebruiken op onze website. Strategica gebruikt Mautic als Marketing Automation oplossing. Einde van de sessie Source code
mtc_sid Mautic Deze cookie laat toe om Mautic te gebruiken op onze website. Strategica gebruikt Mautic als Marketing Automation oplossing. Einde van de sessie Source code
_ga Google Analytics Deze cookie wordt door Google Analytics gebruikt om bezoekers van elkaar te onderscheiden. 2 jaar Google Tag Manager
_gat_gtag_UA_ Google Analytics Deze cookie wordt gebruikt om de vraagsnelheid te verhogen. 1 minuut Google Tag Manager
_gid Google Analytics Deze cookie wordt geïnstalleerd door Google Analytics. De cookie wordt gebruikt om informatie op te slaan over hoe bezoekers een website gebruiken en helpt bij het maken van een analyserapport over hoe het met de website gaat. De verzamelde gegevens zijn onder andere het aantal bezoekers, de bron waar ze vandaan komen en de bezochte pagina's in anonieme vorm. 1 dag Google Tag Manager
YSC Youtube Deze cookie is ingesteld door Youtube en worden gebruikt om de weergaven van ingesloten video's bij te houden. Einde van de sessie Ingesloten video's

 

Marketing en sociale media cookies

Marketing en sociale media cookies worden gebruikt om bezoekers te volgen wanneer ze verschillende websites bezoeken. Hun doel is advertenties weergeven die zijn toegesneden op en relevant zijn voor de individuele gebruiker. We delen ook informatie over uw gebruik met sociale media, zoals Facebook, YouTube en LinkedIn. Misschien combineren zij deze informatie met andere informatie die u hen heeft gegeven of die zij zelf hebben verzameld.

Cookie Aanbieder Doel Vervaltermijn Bron
VISITOR_INFO1_LIVE Youtube Deze cookie wordt door Youtube geplaatst om de gebruikersvoorkeuren bij te houden voor Youtube-video's die in sites zijn opgenomen. De cookie kan ook bepalen of de bezoeker van de website de nieuwe of de oude versie van de Youtube-interface gebruikt. 5 maanden Ingesloten video's
lidc Linkedin Deze cookie wordt gebruikt door LinkedIn Insights voor publiciteitsdoeleinden. 1 dag Google Tag Manager
lms_ads Linkedin Deze cookie wordt gebruikt door LinkedIn Insights voor publiciteitsdoeleinden. 1 jaar Google Tag Manager
liap Linkedin Deze cookie wordt gebruikt door LinkedIn Insights voor publiciteitsdoeleinden. 1 jaar Google Tag Manager
li_oatml Linkedin Deze cookie wordt gebruikt door LinkedIn Insights voor publiciteitsdoeleinden. 1 jaar Google Tag Manager
_gcl_au Linkedin Deze cookie wordt door Google Analytics gebruikt om de interactie van de gebruiker met de website te begrijpen. 2 maanden Google Tag Manager
li_mc Linkedin Deze cookie wordt gebruikt door LinkedIn Insights voor publiciteitsdoeleinden. 1 jaar Google Tag Manager
aam_uuid Linkedin Deze cookie wordt gebruikt door LinkedIn Insights voor publiciteitsdoeleinden. 1 jaar Google Tag Manager
bcookie Linkedin Deze cookie wordt ingesteld door linkedIn. Het doel van de cookie is om LinkedIn-functionaliteiten op de pagina mogelijk te maken. 2 jaar Google Tag Manager
lms_analytics Linkedin Deze cookie wordt gebruikt om LinkedIn Leden in de Aangewezen Landen te identificeren voor analyses. 1 jaar Google Tag Manager
AnalyticsSyncHistory Linkedin Deze cookie wordt gebruikt om informatie op te slaan over het tijdstip waarop een synchronisatie met de lms_analytics cookie plaatsvond voor gebruikers in de Aangewezen Landen. 30 dagen Google Tag Manager
UserMatchHistory Linkedin Linkedin - Wordt gebruikt om bezoekers op meerdere websites te volgen, om relevante reclame te presenteren op basis van de voorkeuren van de bezoeker. 1 maand Google Tag Manager
_fbp Facebook Deze cookie wordt door Facebook ingesteld om na een bezoek aan deze website reclame te leveren wanneer zij zich op Facebook of een digitaal platform bevinden dat wordt aangedreven door Facebook-reclame. 2 maanden Google Tag Manager
fr Facebook De cookie wordt door Facebook ingesteld om relevante advertenties aan de gebruikers te tonen en de advertenties te meten en te verbeteren. De cookie houdt ook het gedrag van de gebruiker op het web bij op sites die een Facebook pixel of Facebook social plugin hebben. 2 maanden Google Tag Manager

 

6. Uw toestemming

Via de cookieverklaring op onze Website kunt u uw toestemming op elk moment wijzigen of intrekken:

Cookievoorkeuren bijwerken

Uw toestemming geldt voor de volgende gebieden: www.strategica.be. Uw toestemming geeft u bij een eerste bezoek aan de Website van Strategica door op “Accepteer alle cookies” te klikken. Wilt u echter uw voorkeuren meer gedetailleerd instellen, dan maakt u een keuze en vervolgens klikt u op “Bewaar mijn voorkeuren”. Deze toestemming kunt u steeds intrekken. Als u bij het eerste bezoek enkel de noodzakelijke cookies aanvaardde dan kunt u nog altijd deze initiële keuze wijzigen.

7. In- en uitschakelen

U kunt ook via uw browser de cookies automatisch of handmatig verwijderen. Daarbij is het ook mogelijk om aan te geven of bepaalde cookies mogen geplaatst worden of niet. Uw internetbrowser instellen om een bericht te ontvangen wanneer een cookie wordt geplaatst behoort eveneens tot de mogelijkheden.

U kunt de volgende links bezoeken voor meer informatie over het aanpassen van de cookie-instellingen voor de meest populaire browsers:

Let op! Als cookies zijn uitgeschakeld, bestaat de mogelijkheid dat deze Website van Strategica niet optimaal werkt. Na de verwijdering in uw browser, worden cookies na uw toestemming opnieuw geplaatst bij een volgend bezoek aan onze Website.

8. Uw rechten

U heeft heel wat rechten bij de verwerking van uw persoonsgegevens waaronder de verwerking van cookies vallen.
De uitvoering van uw rechten in onze systemen en procedures gebeurt uiterlijk 30 dagen nadat wij de aanvraag hebben ontvangen. Mochten we om één of andere reden deze termijn niet halen dan informeren wij u voor het verstrijken van de oorspronkelijke periode.

8.1. Recht van toegang en inzage

U heeft het recht om op elk moment gratis kennis te nemen van uw persoonsgegevens, alsook van het gebruik dat wij van uw persoonsgegevens maken.

8.2. Recht van verbetering, verwijdering en beperking

U bent vrij om uw persoonsgegevens al dan niet mee te delen aan Strategica. Daarnaast heeft u steeds het recht om ons te verzoeken uw persoonsgegevens te verbeteren, aan te vullen of te verwijderen. U erkent dat bij weigering van mededeling of verzoek tot verwijdering van persoonsgegevens, bepaalde diensten en producten niet leverbaar zijn. U mag eveneens vragen om de verwerking van uw persoonsgegevens te beperken.

8.3. Recht van verzet

U beschikt eveneens over een recht van verzet tegen de verwerking van uw persoonsgegevens om ernstige en legitieme redenen. Daarnaast heeft u steeds het recht om u te verzetten tegen het gebruik van persoonsgegevens voor doeleinden van direct marketing; in dergelijk geval hoeft u geen redenen op te geven.

8.4. Recht van vrije gegevensoverdracht

U beschikt over het recht om uw persoonsgegevens die door ons verwerkt worden in gestructureerde, gangbare en machine leesbare vorm te verkrijgen en/of aan andere verantwoordelijken over te dragen.

8.5. Recht van intrekking van de toestemming

Voor zover de verwerking gebaseerd is op uw voorafgaande toestemming, beschikt u over het recht om die toestemming in te trekken.

8.6. Uitoefening van uw rechten

U kunt uw rechten uitoefenen door ons daartoe te contacteren:

  • per e-mail naar dpo@strategica.be
  • per post naar Strategica NV, Groendreef 37 bus 1A, 9880 Aalter  
  • of door gebruik te maken van het onderdeel “Neem contact op” op de Website, mits bijvoeging van een kopie van uw identiteitskaart.

8.7. Automatische beslissingen en profiling

De verwerking van uw persoonsgegevens omvat profiling. Dit impliceert dat Strategica op basis van uw surfgedrag u gepersonaliseerde aanbiedingen en advertenties kan toesturen. U hebt steeds het recht om zich kosteloos te verzetten tegen deze profiling. U kunt dit doen door het verzenden van een e-mail naar dpo@strategica.be.

8.8. Recht om klacht in te dienen

U beschikt over het recht om een klacht in te dienen bij de Belgische Gegevensbeschermingsautoriteit, Drukpersstraat 35, 1000 Brussel, Tel +32 (0)2 274 48 00, Fax +32 (0)2 274 48 35, e-mail:  contact@apd-gba.be.

Dit laat een voorziening voor een burgerlijke rechtbank onverlet. Indien u schade zou lijden als gevolg van de verwerking van Uw persoonsgegevens, kunt u een vordering tot schadevergoeding instellen.