Onze unieke aanpak voor uw financiële planning

banner handshake

Van streefdoel naar realiteit

Onze unieke aanpak bij Strategica bestaat erin dat we – al dan niet samen met uw huidige adviseurs - vooraf bekijken of er voor u optimalisaties mogelijk zijn op financieel en fiscaal vlak.

Uw persoonlijke streefdoelen op korte, middellange en lange termijn staan hierbij centraal.

Om tot een goede financiële planning te komen, komen alle financiële aspecten aan bod in onze analyse: uw inkomen, vermogen, pensioen als nalatenschap.

Ervaring leert ons dat optimalisaties vrijwel altijd mogelijk zijn. Is dat bij uw dossier ook het geval? Dan krijgt u van ons:

 1. Een totaaloverzicht van uw huidige en toekomstige financiële en fiscale situatie,
 2. Een duidelijk stappenplan met concrete oplossingen op maat om uw doelstellingen te realiseren,
 3. Persoonlijke ondersteuning tijdens en na afloop van uw optimalisatietraject zodat u op koers blijft.

Deze heldere aanpak in financiële planning wint u tijd en bespaart u zorgen.

Wat is financiële planning?

Met financiële planning wordt er een totaalbeeld gemaakt van je financiële situatie. Daarbij kijken we naar je huidige situatie, maar ook naar de toekomst. Aan de hand van dat totaalbeeld, gaan we u als financieel planner adviseren omtrent mogelijke optimalisaties binnen uw huidige vermogen en gaan we op zoek naar nieuwe mogelijkheden om uw toekomstplannen veilig te stellen. 

 

Steffi klantgesprek

Totaaloverzicht van uw situatie

Onze samenwerking start met een uitgebreide, persoonlijke kennismaking om uw huidige situatie en uw wensen en streefdoelen te bespreken. Hierdoor krijgt u een globaal zicht op alle domeinen die aan uw familiale en financiële situatie raken:

Uw persoonlijke financieel adviseur brengt naast uw huidige situatie ook uw ambities voor de toekomst in kaart: Waar droomt u van? En waar wilt u over vijf of tien jaar staan? Uw adviseur vertaalt uw ambities naar tastbare doelstellingen die we meenemen in de financiële planning. 

 

adviseur met klant en kinderen

Van totaalanalyse naar toekomstscenario’s

Op basis van een totaalanalyse van uw huidige versus gewenste financiële situatie en met uw doelstellingen als voornaamste leidraad, werken we praktische oplossingen op maat uit. Dat doen we vanuit onze ruime expertise in alle domeinen van financiële planning. Zo weet u precies waar u staat en wat uw mogelijke toekomstscenario’s zijn.

stappenplan

Een stappenplan op maat van uw ambities

Uw strategisch financieel adviseur bespreekt met u de voor- en nadelen van elk scenario en helpt u bij het kiezen van de meest geschikte strategie. Die strategie vertalen we naar een concreet stappenplan en een persoonlijke financiële planning om uw ambities voor de nabije en verdere toekomst waar te maken.

Uw wensen en streefdoelen blijven bepalend voor uw financieel plan op maat. Daarbij zorgen we met ons strategisch advies voor de beste financiële en fiscale optimalisatie.

overleg

Persoonlijke begeleiding op elk moment

Onze financiële dienstverlening stopt niet bij de opmaak van een persoonlijk strategisch plan. Ook voor de uitvoering en de verdere opvolging kunt u op ons rekenen. We blijven u persoonlijk ondersteunen om ervoor te zorgen dat alles volgens uw financieel plan verloopt.

Het uiteindelijke succes van uw financiële planning? Dat zijn uw ambities die realiteit worden, zodat u onbezorgd kunt genieten van het leven dat u voor ogen heeft.

Onze klanten waarderen onze aanpak

We delen graag de mening van klanten over hun samenwerking met ons.

foto brainstormen

Meer weten?

Onze financiële experten delen regelmatig hun kennis in nieuwsartikels. Volg de actualiteit.

Blijf goed geïnformeerd door u in te schrijven voor onze maandelijkse nieuwsbrief.

Elk domein telt in financiële planning.

 • Foto domein goed en zeker inkomen

  Goed & zeker inkomen

  U werkt hard voor uw centen, voor uw gezin en voor uw zaak. Belastingen betalen, dat hoort er nu eenmaal bij. Maar goed kunnen leven en sparen, dat doet u het toch voor - ook als het even tegenzit. Strategica analyseert uw inkomsten en helpt u om ze te beschermen en optimaliseren.

 • foto slim sparen

  Slim sparen

  Hoe bouwt u een spaarpot op die beschikbaar is wanneer u hem nodig heeft? Een vermogen dat gestaag aangroeit, ook wanneer het klassieke spaarboekje niet meer loont? Waarbij u niet moet kiezen tussen genieten en sparen? Vermogensplanning biedt u comfort en ontzorgt u.

 • Foto klanten

  Zorgeloos pensioen

  U wilt ook na uw pensioen comfortabel kunnen leven en genieten van de leuke dingen waar u nu misschien wat minder tijd voor heeft. Met het wettelijke pensioen alleen zal dat niet lukken. Start op tijd met een pensioenplanning op maat. Zo bouwt u de nodige reserves op.

 • foto grootvader en kleinkind

  Doordachte nalatenschap

  Gaan moeten we ooit allemaal. De manier waarop, die hebben we helaas niet in de hand. Maar u kunt wie en wat u lief is, wel beschermen met een successieplanning op maat. Zo zorgt u voor uw gemoedsrust en die van uw dierbaren. En daar wacht u best niet mee tot het leven u verrast.

Neem Contact op

Vragen? Laat het ons weten!

Onze financiële experten staan graag tot uw dienst.