Slim sparen

Kies voor slim sparen met een persoonlijke vermogensplanning

Een goed vermogensplan start met weten waar u naartoe wilt.

Hoe best uw vermogen opbouwen, hangt af van uw huidige financiële situatie en uw streefdoelen op de korte, middellange en lange termijn.

Regelmatig contacteren klanten ons voor strategisch vermogensadvies over wat voor hen de beste volgende stap is in de opbouw van hun roerend vermogen, hoe slim beleggen en de fiscale druk op hun groeiend vermogen beperken. Ook rond onroerend vermogen krijgen we dikwijls vragen. Is investeren in vastgoed voor verhuur of als tweede verblijf interessant? Hoe kan ik dit best financieren? Is een gesplitste aankoop iets voor mij? Denkt u aan stoppen met werken, dan loont het zeker de moeite om eens te becijferen hoeveel kapitaal u nodig heeft om later uw levensstandaard op peil te houden en de samenstelling van uw vermogen te optimaliseren in de aanloop naar uw pensioen.

Met Strategica organiseren we regelmatig gratis voordrachten over vermogensplanning en slim sparen. Dat doen we online en op verschillende locaties in België.

Adviseur in bespreking met een klantenkoppel

De juiste strategie

We brengen uw toekomstplannen in kaart en bepalen samen met u de juiste strategie om ze waar te maken. Bescheiden of grootse plannen, het maakt niet uit, iedereen kan baat hebben bij vermogensplanning.

Man balanceert op een reling

Meer groei met een evenwichtige vermogensbalans

Een slim opgebouwd vermogen zit evenwichtig in elkaar. Het bestaat uit een stevige basis van onmiddellijk beschikbaar spaargeld, aangevuld met een mix van beleggingen. Die laatste moeten afgestemd zijn op uw persoonlijke doelstellingen, op wie u bent als belegger en op hoelang u het beleggingskapitaal kunt missen.

Met duidelijke doelen en uitgebalanceerde structuur maximaliseert u de kans op groei en houdt u de risico’s onder controle.

Maatpak uitgestald in naaiatelier

Maatwerk is onze specialiteit.

Onze Strategica-experten maken een totaalanalyse en -overzicht van uw financiële situatie en leren uw wensen en verwachtingen grondig kennen. We werken samen een individueel stappenplan uit dat het beste aansluit bij uw persoonlijkheid, uw situatie en uw doelstellingen. Daarbij kiezen we steevast voor tastbare oplossingen op maat en een persoonlijke begeleiding doorheen uw volledige traject.

 

Vrouw geniet van een tas koffie

Met Strategica gaat u gerust vooruit.

We volgen uw situatie op de voet en houden u op gezette tijd op de hoogte van relevante evoluties. Zo bent u gerust dat u op koers blijft om uw vermogen te beschermen, verder op te bouwen en het doelgericht in te zetten om uw toekomstplannen waar te maken.

Wat is het verschil tussen vermogensplanning en vermogensbeheer?

Vermogensplanning vertrekt vanuit uw plannen voor de nabije en verdere toekomst en zorgt ervoor dat u op het juiste moment over het nodige kapitaal kunt beschikken om uw persoonlijke doelen te bereiken.

De focus van vermogensbeheer ligt op het samenstellen van de meest geschikte beleggingsportefeuille voor u en de opvolging ervan om het gewenste rendement te behalen.   

Strategica specialiseert zich in vermogensplanning. We begeleiden onze klanten in het maken van strategische keuzes over hun vermogen. Daarvoor stellen we altijd de producten en oplossingen voor die volledig aansluiten bij uw huidige financiële situatie en toekomstplannen. 

Als u nood heeft aan specifiek beleggings- of investeringsadvies, dan brengen we u graag in contact met onze gespecialiseerde partners. We selecteren en evalueren samen met u de verschillende externe experts die bij u passen.

Klanten geven hun mening over Strategica

Onze klanten delen graag hun ervaring.

Sofie uit Meulebeke heeft als drukbezet tandarts niet veel tijd voor privézaken. Daarom kwam ze aankloppen bij Strategica op zoek naar een partner om haar zaken beter te structureren en te beheren. De privébeleggingen vormen slechts een deeltje van de dienstverlening door Strategica.

Blijf op de hoogte van de actualiteit over financiële planning met onze nieuwsbrief

Blijf geïnformeerd

Blijf goed op de hoogte van de actualiteit over financiële planning.
Schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief.

Ontdek onze unieke aanpak

Een financiële planning die met u meegroeit, kijkt verder dan uw vermogen.

Elk domein telt in financiële planning.

 • Bescherm en optimaliseer uw inkomen

  Goed & zeker inkomen

  U werkt hard voor uw centen, voor uw gezin en voor uw zaak. Belastingen betalen, dat hoort er nu eenmaal bij. Maar goed kunnen leven en sparen, dat doet u het toch voor - ook als het even tegenzit. Strategica analyseert uw inkomsten en helpt u om ze te beschermen en optimaliseren.

 • Ga voor een zorgeloos pensioen met een pensioenplanning op maat

  Zorgeloos pensioen

  U wilt ook na uw pensioen comfortabel kunnen leven en genieten van de leuke dingen waar u nu misschien wat minder tijd voor heeft. Met het wettelijke pensioen alleen zal dat niet lukken. Start op tijd met een pensioenplanning op maat. Zo bouwt u de nodige reserves op.

 • Regel uw nalatenschap naar wens met een successieplanning op maat

  Doordachte nalatenschap

  Gaan moeten we ooit allemaal. De manier waarop, die hebben we helaas niet in de hand. Maar u kunt wie en wat u lief is, wel beschermen met een successieplanning op maat. Zo zorgt u voor uw gemoedsrust en die van uw dierbaren. En daar wacht u best niet mee tot het leven u verrast.

Neem contact op. Strategica beantwoordt graag uw vragen

Vragen? Laat het ons weten!

Onze financiële experten staan graag tot uw dienst.