Beleggingsstrategie voor een zorgeloze toekomst

Wat brengt de lente? De toekomst voorspellen zal evenwel niet lukken, maar we kunnen wel terugblikken naar het eerste kwartaal van dit jaar. Er zijn tal van onzekere factoren die positieve cijfers in de kiem smoren. We denken maar aan het handelsconflict tussen de VS en China, Trump vs. Rusland, het dataschandaal van Facebook, stijgende rente, … Moeten we schrik hebben voor een handelsoorlog en welke impact zal dit hebben op mijn beleggingsportefeuille? Een ‘tweet’ van Trump kan volstaan om de beursdag in het rood af te sluiten. Het is slechts een greep uit de gebeurtenissen van de financieel en economisch wereld.

Beleggen in ‘onzekere’ tijden is niet eenvoudig. Toch is het geen goed idee om telkens tevergeefs van strategie te wisselen. De kans dat we immers op tijd in- of uitstappen is klein en zeer moeilijk te bepalen. De kans op succes is veel groter door te volharden bij een doordachte beleggingsstrategie op maat van uw persoonlijke doelen.

Een aantal concrete tips die u kunnen helpen uw beleggingsstrategie te bepalen :

 

 

  • Laat u niet leiden door de media waarbij de krantenkoppen moord en brand schreeuwen bij schommelingen op de beurs. Emotie is zelden een goede leidraad als het over beleggen gaat.
  • Neem de tijd om uw risicoprofiel te bepalen. Respecteer en blijf trouw aan uw persoonlijk beleggersprofiel.
  • Maak keuzes indien het gaat over uw verschillende persoonlijke doelen: welke centen wenst u als buffer ten allen tijde direct beschikbaar te houden, en welke heeft u nodig voor een geplande investering? Vervolgens kan u bepalen welk gedeelte van uw vermogen u niet nodig heeft op korte en middellange termijn.
  • Maak tijd voor uw beleggingen indien u zelf dagelijks actief uw portefeuille wenst te beheren of maak tijd voor uzelf door te kiezen voor een actief beheer.
  • Actief beheer heeft als groot voordeel dat er korter op de bal wordt gespeeld door een professional. Uw vermogensstrategie wordt bijgestuurd in functie van de risico’s en opportuniteiten op de financiële markt met voortdurende waakzaamheid voor uw beleggersprofiel.
  • Kies voor open-architectuur zo kan u kiezen voor beleggingsfondsen op maat van uw doelen. 
  • Wees selectief en kritisch. Er zijn immers vaak grote verschillen waar te nemen tussen zogenaamd gelijkwaardige fondsen en strategieën.
  • Hou de vinger aan de pols : wat vandaag een goed advies is, kan morgen bijsturing vereisen.
  • De schoonheid van eenvoud. Zoek het niet te ver en volg een strategie die u zelf blijft begrijpen. De Mifid ll is begin dit jaar in werking getreden en zorgt o.m. voor (nog) meer transparantie voor de belegger. 

Een gedegen en kritische analyse van uw bestaande portefeuille zorgt voor nieuwe inzichten. Via een actieve aanpak met een duidelijke rapportering brengen we voor onze klanten een helder overzicht. Zo kent u in één oogopslag de positieve en negatieve punten van uw huidige portefeuille. Strategica vertaalt uw persoonlijk beleggersprofiel en wensen in een concreet actieplan en onzorgt u en uw familie op de sleutelmomenten in uw leven. Wenst u meer te weten? Maak een vrijblijvende afspraak met een van onze adviseurs.

Strategica - Beleggingsstrategie
Strategica - Vermogensplanning icoon

Vermogensplanning biedt u comfort en ontzorgt. Één van de absolute succesfactoren is de structuur van deze planning.

"Dankzij Strategica staat onze financiële huishouding op punt!"
Pieters – Kallo

Schrijf u snel in voor onze nieuwsbrief


 

Hiermee aanvaard ik de Privacyverklaring van Strategica NV
Uw e-mailadres wordt uitsluitend gebruikt voor het versturen van de nieuwsbrief.